Kromě ovoce a ořechů se nedá níc jíst ve velkém a neupravené, aby to byl základ jídelníčků. Zelenina se dá jíst v menším množství, ale většinou se upravuje. Vytváří se kombinace s něčím jiným nebo se třeba tepelně upravuje. V tuto chvíli mně kromě ovoce a ořechů nic nenapadá.
A pak tu je všechno ostatní, kde se tepelně upravuje a dává se sůl a koření.
Já říkám lidem, že pro mně je jídlo jen energie na které funguji. Jenom palivo. Proto se mi zdá zbytečné utracet peníze za jídlo. Já nedokážu to jídlo vychutnat. Myslel jsem, že je to můj problém, ale po těch pár letech jak sleduji, tak to je problém dost velké části populace. A někteří to fakt přeháněji a sypou do všeho tuny soli nebo si berou do restaurace svoje chilli a všechno tím pocukrují. Budu muset zapracovat jak tomu říkat. Já nemám zníčené chutové pohárky do slova, ale když jím to jídlo, tak cítím třerba tu sůl nebo pepř a třeba ten kus flákoty je jen pro mně jen hmota. Stejný je to třeba u těstovin. Když ty těstoviny ponořím do omáčky, tak vlastně mám chuť ty omáčky a né těch těstovin. To samé rýže.
Nedokážu to fakt nějak vysvětlit. Mně řekl, že stačí si koupit papriku,olej,pepř, kurkumu, chilli, ocet a cibulku. Prý je skvělé koření Kim-čí. U náš je kimčí kysané zelí. Je to méně kořeněné. A to stačí, aby jídlo bylo perfektní. Odbornící jsou na to korejci, kteří jejich základ je rýže a maji to vymakané.
Dělal jsem malý průzkum. Fakt jen malý co lidi jedí denně. a nějak my vycházelo, že jedí 60-80 procent obilnin nebo brambor denně v nějaké formě.
Fakt nic nevím. Jen kopíruji něčí myšlenku, že koření je základ. Že nejíme těstoviny, ale to koření. Tak je jedno co jíme pokud to má nějakou dobrou chuť.
Taková zajimavost. Měl jsem fázi rýže. Nakoupil jsem si toho fakt hodně. Stálo v té době 16,90Kč/kg a ujížděl jsem na rýži, protože jsem nic nevěděl o pšenici za 2Kč/kg. Jídlo mně na den stálo jen 9Kč + energie. A rýže se nepřejíte. Je fakt skvělá.
Tak jsem napsal dlouhý komentář, že nic nevím a nechápu. Jsem zaslepený vírou, že člověk jí jídlo kvůli koření, tak jedno co bude jíst, když to bude chutnat díky koření.