Nejdřív začnu pozitivně. Kvašení v malé sklenici je prostě super. Cena sklenice je skoro zadarmo. Hlavní je, že je to malá sklenice, tak naplnit sklenici nezabere hodně času. Můj názor je, že lidi nemaji čas a ani chuť kvasit. A co je hlavní neuměji zpracovat větší množství zeleniny. A kvašení vlastně umožnuje zpracovat větší množství.Dá se skoro všechno kvasit
https://www.zkvaseno.cz/ . A kvašené věci se daji jíst i samotné a je to prý zdravé. Zelenina je skoro zadarmo ve městě. Asi 2-5Kč/kg. Příklad je výprodej večer v Kauflandu. Když nemáte cestu nebo čas, tak se domluvíte ve městě. Snad každé větší město má svoji fcb skupinu a stačí se zeptat. Střídání služeb. A nebo přímo se zaměřit na ty, kteří rádi vybíraji popelnice u supermarketu a domluvit nějakou odměnu. viz
Dumpster, freegan PRAHAS pružinou je otázka několika minut mít všechno připravené. Bez pružiny potřebujete třeba kámen, lékařskou špachtli, dřevěné kolečko nebo prý malou skleničku.
Negativa pruživy je, že je to plast a kus kovu. Může se něco z toho uvolňovat. Taky stojí 40-60Kč a potřebuje asi 3-5 kusů na osobu pokud jedete aktivně jezení kvašené zeleniny.
Já budu doporučovat kvašení v malých nádobách a i doporučovat
stlačovací pružina na zelí Pickles V takových situacích jsem fakt rád, že se nepovažuji za ekologicky smýšlejícího člověka. Musel bych se cítit trochu alespoň jako pokrytec, kdybych nekvasil. Je to brutálně ekologické.