Život > Stravování

Stlačovací pružina na zelí

(1/1)

sahaw:
Používá te pružinu někdo?



Nalim:
Zajímavá vychytávka, ale:
1) trochu bych se bál povrchové úpravy materiálu pružiny, jestli se při zkrucování závitů pružiny nebude časem odloupávat.
2) A taky si tímhle v pickles dlouhodobě louhujeme spodní plastový píst (kromě dolního konce kovové pružiny).
3) Když k tomu připočtu pořizovací náklady, řekněme na 10 sklenic, 
4) a své přesvědčení žít nizkonákladově,
tak já za sebe klidně odolám tomuhle pokroku.

sahaw:
Nejdřív začnu pozitivně. Kvašení v malé sklenici je prostě super. Cena sklenice je skoro zadarmo. Hlavní je, že je to malá sklenice, tak naplnit sklenici nezabere hodně času. Můj názor je, že lidi nemaji čas a ani chuť kvasit. A co je hlavní neuměji zpracovat větší množství zeleniny. A kvašení vlastně umožnuje zpracovat větší množství.Dá se skoro všechno kvasit https://www.zkvaseno.cz/ . A kvašené věci se daji jíst i samotné a je to prý zdravé. Zelenina je skoro zadarmo ve městě. Asi 2-5Kč/kg. Příklad je výprodej večer v Kauflandu. Když nemáte cestu nebo čas, tak se domluvíte ve městě. Snad každé větší město má svoji fcb skupinu a stačí se zeptat. Střídání služeb. A nebo přímo se zaměřit na ty, kteří rádi vybíraji popelnice u supermarketu a domluvit nějakou odměnu. viz Dumpster, freegan PRAHA

S pružinou je otázka několika minut mít všechno připravené. Bez pružiny potřebujete třeba kámen, lékařskou špachtli, dřevěné kolečko nebo prý malou skleničku.

Negativa pruživy je, že je to plast a kus kovu. Může se něco z toho uvolňovat. Taky stojí 40-60Kč a potřebuje asi 3-5 kusů na osobu pokud jedete aktivně jezení kvašené zeleniny.

Já budu doporučovat kvašení v malých nádobách a i doporučovat stlačovací pružina na zelí Pickles

V takových situacích jsem fakt rád, že se nepovažuji za ekologicky smýšlejícího člověka. Musel bych se cítit trochu alespoň jako pokrytec, kdybych nekvasil. Je to brutálně ekologické.

sahaw:
Další přípravek na kvašení.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version